Výsledek obrázku pro obrázek ohně

Záněty

 

Zánět = původce mnoha problémů a nemocí, včetně těch nejzávažnějších. Neléčený nebo nedoléčený přechází do chronické formy. Stále se opakuje a způsobuje kromě bolestí také značný úbytek energie. Chcete-li se zjistit, jestli vaše tělo netrpí chronickým zánětem, zodpovězte si těchto pár otázek.

 

Test odhalení chronického zánětu v těle 

Odpovězte „ano“ nebo „ne“ na následující otázky:

1. Cítíte se ráno unaveni, ale v noci nemůžete vypnout?

Ano nebo Ne 

2. Přibíráte na váze, i když cvičíte a zdravě jíte?

Ano nebo Ne 

3. Trpíte nadýmáním nebo zácpou několikrát v měsíci?

Ano nebo Ne 

4. Míváte problémy s pamětí a koncentrací?

Ano nebo Ne 

5. Jste náladová/ý nebo podrážděná/ý častěji, než jste bývali?

Ano nebo Ne 

6. Máte potíže s usínáním či spánkem?

Ano nebo Ne 

7. Už jste měli reakce na potraviny (potravinové alergie/intolerance) na sýry (mléko), lepek nebo sójiu?

Ano nebo Ne 

8. Trpíte zhoršenou alergií, ekzémy nebo astmatem?

Ano nebo Ne 

9. Dioagnostikoval u vás lékař v minulosti zánětlivé onemocnění (nebo jste někdy měli výsledky testů krve, které ukázaly zvýšené hladiny glukózy, vysokou citlivost C-reaktivního proteinu (CRP), sedimentaci erytrocytů (rychlost klesání erytrocytů ve vzorku nesrážlivé krve), homocystein nebo feritin)?

Ano nebo Ne 

10. Cítíte se často nachlazení nebo trpíte záněty vedlejších nosních dutin?

Ano nebo Ne 

 

Výsledek obrázku pro obrázek ohnů

Sečtěte počet Ano a počet Ne. Pokud jste odpověděli Ano více než pětkrát, trpíte závažným chronickým zánětem. Pokud jste odpověděli Ano třikrát až pětkrát, máte mírný chronický zánět. Pokud jste odpověděli Ano dvakrát, můžete mít chronický zánět. Pokud jste odpověděli Ne na všech deset otázek, netrpíte chronickým zánětem, ale je stále dobré hlídat si stravu (protizánětlivou), životní styl a cvičení.   

Zánět je reakce našeho těla na stres a je jedno, zda onen stres pochází ze životního stylu, náhlého úrazu nebo nevhodných potravin. Zánětlivé reakce jako jsou horečky, bolesti a otoky jsou způsob, jak se tělo snaží opět dostat do rovnováhy. Hovořím zde o moderní epidemii zánětu v našich tělech, která nás činí nemocnými. O zánětu, který pochází z konzumace nekvalitní stravy plné rafinovaných cukrů, průmyslových tuků, lepku, nekvalitního masa a zpracovaných potravinách. 

Zánět je komplikované a někdy obtížné odhalit, takže tyto otázky pro vás mohou být dobrým ukazatelem toho, jak na tom aktuálně jste. Jsou to hlavní ukazatele zánětu, ale existuje mnoho dalších symptomů a možností odhalení díky testů. Opakujte tento test zhruba jednou za dva týdny, pokud máte více odpovědí Ano a budete se snažit léčit.

 

Další příčiny zánětu: 

nedostatek spánku 

nedostatek pohybu 

strava s nízkým příjmem omega 3 mastných kyselin a vysokým obsahem omega 6 mastných kyselin Výsledek obrázku pro obrázek deprese

chronický stres

špatné vnitřní prostředí ve střevech 

nedostatek času stráveného na čerstvém vzduchu 

přehlcení se médii a internetem – elektronický smog 

potravinové alergie a nesnášenlivost určitých potravin 

toxiny z životního prostředí (nízká kvalita vody, vzduchu, půdy, pesticidy, …) 

negativizmus

 

Co s tím?

Zaměřte se na změnu svého životního stylu: snížení stresu umění odpojení se během dne od matrixu (TV, sociální sítě, internet obecně – velmi bere energii) 

zařazení pohybové aktivity na čerstvém vzduchu zařazení meditací a relaxací (uvnitřnění se) 

budování šťastných pevných vztahů 

pozitivní přístup k životu 

pravidelný denní a noční rytmus 

kvalitní strava (celistvá, tak jak ji stvořila příroda, ne člověk) 

protizánětlivé potraviny - průběžně snižují negativní dopad zánětu na naše tělo a léčí ho. Snížíte-li zánět, nesmírně se vám uleví fyzicky i psychicky, budete vypadat a cítit se mladší, nebudete mít nafouklé břicho a výrazně snížíte riziko chronických onemocnění.

Výsledek obrázku pro obrázek mísa zeleniny

Kromě specifických potravin potlačujících záněty, je nutné ihned nasadit přírodní antibiotika, jako jsou například: 

  • Česnek 
  • Cibule 
  • Kurkuma 
  • Kari 
  • Zázvor 
  • Skořice 
  • Kandamon 
  • Esenciální oleje z oregana, tymiánu, bazalky 
  • Manukový med 
  • Čaj Pau d’Arco (obzvlášť silné proti-houbové vlastnosti) 
  • Extrakt z olivového listí  Výsledek obrázku pro obrázek echinace
  • Extrakt z grapefruitových jader 
  • Třapatka (Echinacea) 
  • Vodilka kanadská 
  • Propolis 
  • Koloidní stříbro

 

Prevence vzniku zánětů: 

  • kvalitní pestrá strava, omezení červeného masa na maximálně 2x týdně 
  • odstranění patogenů a toxinů – detoxikace 
  • odstranění překyselení organismu 
  • užívání antioxidantů 
  • omezení příjmu rafinovaných cukrů a bílé mouky 
  • přiměřená tělesná i duševní aktivita 
  • občasná protizánětlivá opatření v přiměřené formě 
  • život v souladu se sebou samým a okolím (omezení stresu, zloby, strachu, nenávisti)  

Výsledek obrázku pro obrázek relaxační pobyt v přírodě

zdroj: Více se dočtete na slunecnyzivot.cz/2016/03/15-dulezitych-potravin-bojujicich-se-zanety/ © Slunečný život

 


Čím ovlivňujeme překyselení organismu?

 

1) Především naší stravou, přičemž máme nerovnoměrný poměr spotřebovávaných potravin kyselinotvorných a zásadotvorných. Úmyslně se píše „kyselinotvorné“ a „zásadotvorné“ a nikoliv kyselé či zásadité, protože samotná chuť potraviny není rozhodující. Pro příklad - citron chutná kysele a přesto je to potravina, která tělu pomáhá udržet zásaditější (zdravější) vnitřní prostředí, tedy citron je zásadotvorný.

 

Přemíra masa je dvojnásob nebezpečná proto, že kromě samotného překyselení zanáší organismus ještě tzv. purinovými metabolity, které jsou také schopny vyvolat různá nebezpečná a bolestivá doživotní onemocnění.

Cukr je kromě velmi silného překyselování nebezpečný i tím, že se až příliš rychle vstřebává do organismu a tělo na něj musí velmi dramaticky reagovat, protože i hladina cukru (glukózy) musí být v krvi udržována v určitém rozmezí, i když naštěstí ne v tak těsném a život ohrožujícím jako je udržení poměrně přesného pH.

Alkohol je nebezpečný proto, že mimo kyselinotvornosti i v malém množství poškozuje nervové buňky (především myelinové obaly jemných nervových vláken).

Nedostatek příjmu tekutin v potravě - hlavně v tuku a v pojivových tkáních těla roste koncentrace kyselých odpadů.

2) Druhým nejdůležitějším zdrojem překyselování je přemíra duševního napětí. To vede k závažné nerovnováze v řízení našeho těla – dochází k potlačení aktivity regenerujícího parasympatického nervového systému a k 

Výsledek obrázku pro obrázek duševního napětí

převaze adrenalinového (sympatikotonního) systému, který mimo jiné spouští v těle nadměrnou tvorbu různých kyselých látek, které potřebuje pro domnělý boj nebo útěk. 


3) Třetí hlavní zdroj našeho možného chronického překyselování je nedostatečné dýchání. V průběhu duševní zátěže navíc většina z nás nevědomě potlačuje své dýchání. Až příliš často dýcháme nepravidelně, málo a povrchně. Kromě chybějícího kyslíku, který by jinak dokázal spoustu kyselých látek doslova spálit, je druhým důsledkem hromadění kysličníku uhličitého v krvi, který vytváří asi nejběžnější kyselinu naší krve, kyselinu uhličitou.

Tělo se zbavuje kyselin výdechem z plic (odstraňuje zejména kyselinu uhličitou), ledvinami (přes močový měchýř), játry, střevy, potními žlázami a kůží (pocením). Pozorujete-li někdy, že se náhle zpotíte, může jít o reakci na jídlo příliš sladké nebo příliš moučné.

 

Mezi nemoci z překyselení zejména patří:

  •     chronická únava

  •     otoky

  •     alergie, ekzémy, astma

  •     poruchy imunity

  •     artróza, artritida, degenerativní poškození kloubů

  •     osteoporóza

  •     gynekologické záněty a výtoky

  •     zácpa, průjem

  •     neplodnost

  •     metabolické poruchy, např.cukrovka

  •     nadváha

  •     přecitlivělost a trvalá podrážděnost

  •     onkologická onemocnění

 

Jak nás zvýšená kyselost poškozuje a pomalu zabíjí?

 

Prostě tím, že tělo nadbytek kyselých látek samo ihned neutralizuje vším co je k dispozici. Především odebírá tkáním vápník. Například cévy mají velmi jemnou výstelku a opravdu nejsou vhodné pro transport kyselých roztoků. Výsledek obrázku pro obrázek kyselostiNadbytečné kyseliny se naváží na vápník v cévní stěně  a ta jednak tuhne a jednak na takové postižení reaguje „záplatou“ z cholesterolu.

Vápník ale i další zásadotvorné minerály tělo odebírá nejen z cév, kostí, ze zubů a kloubních chrupavek. Nadměrné množství kyselých látek v těle dokáže poškodit jakýkoliv orgán. Nejprve formou desítek různých zánětlivých onemocnění  a nakonec nás zahubí skrze rakovinu, infarkt nebo mozkovou mrtvici.

Který orgán bude napaden a poškozován přednostně? O tom rozhoduje nastavení naší psychiky, a její vliv na funkce jednotlivých orgánů.


Jak si zkontrolovat stav případného překyselení těla?

 

Kupte si pH papírky na kontrolu moči. První ranní moč se ještě toleruje v hodnotách pod pH 7, ale přes den musí mít Vaše moč minimálně pH 7, ale raději ještě o pár desetin vyšší. Pokud máte v průběhu dne pH moči pod 7 můžete si být jisti, že už teď je Vaše zdraví nějak poškozeno a bude to s Vámi stále horší -  pokud nezměníte styl života. Pokud má moč naopak již od samého rána nepřetržitě vysoké pH (7,4) mohlo by to znamenat, že ledviny mají zablokované vylučování kyselin.
Další možností je změřit pH slin, ale to není lepší řešení než je měření moči, protože slina nezabíhá do tak varovné vysoké kyselosti a za další před její kontrolou se nedoporučuje dvě hodiny nic jíst a pít kromě čisté vody.

Případného překyselení se lze zbavit! Sportujme, především lehce (chůzí s holemi),  dýchejme zhluboka, kdykoliv si na to vzpomeneme (celá tzv. moderní civilizace dýchá jen povrchně),  doplňujme minerály  a vitaminy (ve stravě), pijme zásadité nápoje (včetně odkyselujících čajů), provádějme zásadité koupele a dostatečné množství času věnujme spánku. Poměr stravy zásadité a kyselé by měl být 4:1. Proto se doporučuje sníst denně pět porcí zeleniny a méně sladkého ovoce na úkor tzv. běžné stravy.

Více zde: https://www.uspesna-lecba.cz/prekyselene-telo-koledujete-si-o-vaznou-nemoc/

Výsledek obrázku pro obrázek kyselosti

 

 

Výsledek obrázku pro obrázek deprese